Hem för 70 familjer på flykt

Volati ger 70 familjer ett hem i närområdet till Syrien och Irak. En julklapp som gör skillnad för människor på flykt.

I över fyra år har kriget trasat sönder Syrien. Våldet har slagit ut allt. Miljoner människor behöver mat och vatten. De har inte tillgång till skydd, vård och utbildning. Rädslan för att bli dödad, eller att förlora någon de älskar, är ständigt närvarande.

Det brutala våldet har tvingat över 4 miljoner människor - utsatta barn, kvinnor och män – att fly Syrien. Hälften av dem är barn och många är svårt traumatiserade. Över 7,6 miljoner desperata människor är på flykt från sina hem inne i Syrien.

I Irak möter 3,2 miljoner människor, som lämnat sina hem till följd av våldsdåd och terror från beväpnade grupper som IS, sin första eller andra vinter på flykt. Krigets offer har sett sina hem förstöras av bomber och anhöriga dödas. De har förlorat allt de äger. Städer ligger i ruiner. De är i akut behov av hjälp!

UNHCR jobbar på uppdrag av FN dygnet runt med att ge dem som flyr skydd, tak över huvudet och nödhjälp som mat och vatten. Vi tycker UNHCR gör ett fantastiskt jobb i närområdet. Vi har därför valt skänka årets julgåva till UNHCR:s arbete med att ge flyktingar en varm plats i vinter.

Vi skänker traditionsenligt 1 000 kr per anställd, totalt cirka 1,1 miljoner kronor. Det räcker till att 70 familjer får ett tak över huvudet i vinter. Vi väljer att ge hjälpen i närområdet där våra pengar gör störst skillnad. Här kan du läsa mer om flyktinghemmet.

Aktuellt

Hållbarhet

Hållbarhet är en viktig byggsten i Volatis ambition att skapa långsiktigt värde över tid.

Årsredovisning 2023

2023 markerar ett 20 årigt jubileum för Volati.

Delårsrapport Q1

Volati presenterar delårsrapport för januari-mars 2024.

Årsredovisning

Ta del av Volatis värld i vår årsredovisning

I årsredovisningen kan ni bland annat läsa mer om Volatis värdeskapande affärsmodell och hur vi arbetar långsiktigt med organisk utveckling genom fokus på kompetens och ledarskap. Total genomförde vi under 2023 fem förvärv som tillsammans tillförde över 600 Mkr i årsomsättning och stärker våra befintliga plattformar genom positiva synergier

- Andreas Stenbäck, VD Volati.

Läs mer