Våra verksamheter

Volati är en industrigrupp bestående av 14 affärsenheter organiserade i de fyra affärsområdena Handel, Konsument, Industri och Akademibokhandeln. Totalt har vi ett 50-tal rörelsedrivande bolag i 16 länder med störst andel av omsättningen i Sverige.

Handel

Affärsområdet Handel består av sex affärsenheter med ett femtontal rörelsedrivande bolag i sex länder. Affärsområdet fokuserar på tre marknadssegment; järn- och byggsektorn, hem och trädgård samt lant- och skogsbruk.

Affärsområdet Handel

Konsument

Affärsområdet Konsument består av tre affärsenheter med totalt nio rörelsedrivande bolag i fem länder. Affärsenheterna fokuserar på olika nischer inom B2C (business-to-consumer) och drivs av starkt lokalt entreprenörskap i kombination med samarbeten inom utvalda områden såsom databasmarknadsföring, digitalisering och e-handel.

Affärsområdet Konsument

Industri

Affärsområdet Industri består av tre affärsenheter med totalt 18 rörelsedrivande bolag i 14 länder. Affärsområdet fokuserar på nischer inom B2B (business-to-business) och drivs av starkt lokalt entreprenörskap i kombination med samarbete inom utvalda områden så som internationell expansion, tillverkning och HR.

Affärsområdet Industri

Akademibokhandeln

Affärsområdet Akademibokhandeln består av en affärsenhet med totalt två rörelsedrivande bolag i Sverige. Akademibokhandeln består av Sveriges ledande bokhandelsaktör, Akademibokhandeln, samt nätbokhandeln Bokus. Affärsområdet fokuserar på omnikanalförsäljning av böcker och pappersvaror.

Akademibokhandeln

Affärsområdenas andel av Volatis nettoomsättning och resultat

För perioden januari - december 20161

1) Affärsområdenas andel är inte beräknat proforma för de förvärv som skett under året varför förvärvade verksamheter i ovan beräkning endast ingår sedan tillträdesdagen för respektive verksamhet samt andelen beräknas exklusive centrala kostnader.

Har du det vi söker?

Vi söker ständigt nya förvärv, dels tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter och dels förvärv som kan utgöra nya affärsenheter i Volati.


Kontakta oss

Årets julgåva

Volati har de senaste tio åren skänkt 1000 kronor för varje anställd, vilket i år innebär att vi skänker ca 1,8 miljoner, till ett utvalt välgörande ändamål som ligger oss varmt om hjärtat.

Läs om Hand in Hand

Presentation av Q3 2017

Mårten Andersson, VD och Mattias Björk, Finanschef, kommenterar tredje kvartalet 2017.


Läs presentationen här

Pressmeddelanden.

Läs fler pressmeddelanden
Läs fler koncernnyheter
Lediga tjänster inom koncernen

Prenumerera på börsinfo