Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Våra verksamheter

Volati är en industrigrupp bestående av 14 affärsenheter organiserade i de fyra affärsområdena Handel, Konsument, Industri och Akademibokhandeln. Totalt har vi ett 50-tal rörelsedrivande bolag i 16 länder med störst andel av omsättningen i Sverige.

Handel

Affärsområdet Handel består av sju affärsenheter med ett 16 rörelsedrivande bolag i sex länder. Affärsområdet fokuserar på tre marknadssegment; järn- och byggsektorn, hem och trädgård, emballage samt lant- och skogsbruk.

Affärsområdet Handel

Konsument

Affärsområdet Konsument består av tre affärsenheter med totalt nio rörelsedrivande bolag i fem länder. Affärsenheterna fokuserar på olika nischer inom B2C (business-to-consumer) och drivs av starkt lokalt entreprenörskap i kombination med samarbeten inom utvalda områden såsom databasmarknadsföring, digitalisering och e-handel.

Affärsområdet Konsument

Industri

Affärsområdet Industri består av tre affärsenheter med totalt 21 rörelsedrivande bolag i 14 länder. Affärsområdet fokuserar på nischer inom B2B (business-to-business) och drivs av starkt lokalt entreprenörskap i kombination med samarbete inom utvalda områden så som internationell expansion, tillverkning och HR.

Affärsområdet Industri

Akademibokhandeln

Affärsområdet Akademibokhandeln består av en affärsenhet med totalt två rörelsedrivande bolag i Sverige. Akademibokhandeln består av Sveriges ledande bokhandelsaktör, Akademibokhandeln, samt nätbokhandeln Bokus. Affärsområdet fokuserar på omnikanalförsäljning av böcker och pappersvaror.

Akademibokhandeln

Affärsområdenas andel av Volatis nettoomsättning och resultat

För helåret 20171

1) Affärsområdenas andel är inte beräknat proforma för de förvärv som skett under året varför förvärvade verksamheter i ovan beräkning endast ingår sedan tillträdesdagen för respektive verksamhet samt beräknas exklusive centrala kostnader.
.

Har du det vi söker?

Vi söker ständigt nya förvärv, dels tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter och dels förvärv som kan utgöra nya affärsenheter i Volati.

Kontakta oss

Årsstämma 2018

Volati AB (publ), håller årsstämma onsdagen den 16 maj 2018 klockan 15.30 på Nalen, David Bagares gata 17 i Stockholm.

Läs om årsstämman

Kvartalsrapport

Volatis VD Mårten Andersson och CFO Mattias Björk presenterar första kvartalet 2018 den 9 maj 09.00.

Se presentationen här

Pressmeddelanden.

Läs fler pressmeddelanden
Läs fler koncernnyheter
Lediga tjänster inom koncernen

Prenumerera på börsinfo