Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Affärsområdet Handel

Affärsområdet Handel består av sex affärsenheter med ett femtontal rörelsedrivande bolag i sex länder. Affärsområdet fokuserar på tre marknadssegment; järn- och byggsektorn, hem och trädgård samt lant- och skogsbruk.

Kunder inom järn- och byggsektorn inkluderar professionella aktörer såsom Beijer, Woody and XL Bygg och butiker inriktade på gör-det-själv-området (GDS). Produkter inom hem- och trädgårdssegmentet distribueras genom butikskedjor som Plantagen och Bauhaus, samt dagligvaruhandeln. Kunder inom segmentet skogs- och lantbruk inkluderar främst småskaliga skogs- och lantbrukare och innefattar produkter såsom grönytemaskiner och andra lantbruksmaskiner, samt tillbehör.

Affärsenheterna inom Handel har liknande affärsmodeller och kunder och är integrerade via ett antal funktioner och samarbetsområden:

  • Tre affärsenheter delar ett logistikcenter i Malmö, vilket möjliggör samordningsfördelar genom koordinering av leveranser, flexibilitet i schemaläggning av personal, samt kostnadsfördelar i inköp genom större volymer.
  • Majoriteten av verksamheterna delar även ett IT-system, vilket möjliggör standardiserade processer och samordning av inköp, support och service.
  • Ekonomi och andra administrativa funktioner är samordnade centralt, vilket innebär samordningsfördelar.
  • Den gemensamma kundbasen mellan affärsenheterna möjliggör korsförsäljning, samarbete mellan säljare, samt möjligheten att erbjuda integrerade kundlösningar.

I affärsområdet Handel ingår sju affärsenheter:

Lomond Industrier

Lomond Industrier är affärsområdets Shared Service Center. Företaget tillhand¬ahåller en rad tjänster inom lager & logistik, ekonomi, IT och miljö & kvalitet från sina lokaler och distribunal i Malmö.
Genom stordriftsfördelar skapas värde och effektivitet för de andra affärsenheterna. Lomond Industrier förvärvades av Volati 2015.

Thomée

Thomée är en grossist och distributör av byggförnödenheter och verktyg, vars affärsidé är att effektivisera varuflödet till återförsäljare i Norden. Med ett integrerat IT-system kan Thomées medarbetare, oavsett var de befinner sig geografiskt, lämna snabba besked om lagersaldo, beställningssaldo eller pågående kampanjer. Thomée grundades 1892, har sitt huvudkontor i Malmö och har cirka 30 anställda. Thomée förvärvades av Volati 2015 som en del av Lomond Industrier.

Habo

Habo är en nordisk leverantör av beslag. Bolaget utvecklar och distribuerar produkter under varumärket Habo. Bolaget bildades 1921, har sitt huvudkontor i Habo och har cirka 60 anställda. Habo förvärvades av Volati 2015 som en del av Lomond Industrier.

Kellfri

Kellfri utvecklar och säljer maskiner och redskap till mindre lant- och skogsbruk med fokus på prisvärdhet. Kellfri grundades 1990, har sitt huvudkontor och centrallager i Skara och har cirka 70 anställda. Kellfri förvärvades av Volati 2011.

Sørbø och Industribeslag

Sørbø och Industribeslag är norska leverantörer till dörr- och fönsterindustrin som arbetar integrerat genom ett gemensamt kunderbjudande till ett stort antal gemensamma kunder. Sørbø och Industribeslag grundades 1966 respektive 1980, har sina respektive huvudkontor i Stavanger och Trondheim och totalt cirka 20 anställda. Sørbø och Industribeslag förvärvades av Volati 2015 som en del av Lomond Industrier.

Miljöcenter

Miljöcenter utvecklar och säljer miljövänliga produkter och lösningar för hem och trädgård. Bolaget grundades 1991, har sitt huvudkontor i Malmö och har cirka 20 anställda. Miljöcenter förvärvades av Volati 2016.

T-Emballage

T-Emballage utvecklar och levererar produkter och helhetslösningar inom tre produktområden; byggprodukter till bygghandel och hus¬fabriker, förpackningslösningar till industri och sågverk samt logistiktjänster. T-Emballage har kontor och lager i Vetlanda och är ca 70 anställda. T-Emballage förvärvades av Volati 2017.

Har du det vi söker?

Vi söker ständigt nya förvärv, dels tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter och dels förvärv som kan utgöra nya affärsenheter i Volati.

Kontakta oss

Årsstämma 2018

Volati AB (publ), håller årsstämma onsdagen den 16 maj 2018 klockan 15.30 på Nalen, David Bagares gata 17 i Stockholm.

Läs om årsstämman

Delårsrapport

Volatis VD Mårten Andersson och CFO Mattias Björk presenterar delårsrapport den 17 augusti 09.00

Läs rapporten här

Pressmeddelanden.

Läs fler pressmeddelanden
Läs fler koncernnyheter
Lediga tjänster inom koncernen

Prenumerera på börsinfo