Sök Volati Management Program

Är du examinerad ekonom eller ingenjör med goda studieresultat, har 1-4 års relevant arbetslivserfarenhet och är intresserad av att vara med om en spännande resa med stort fokus på lärande, kan du vara den vi söker.

Volati Management Program 2019, startade i september 2019, löper över 18 månader och är uppdelat på tre projektplaceringar - två sexmånadersperioder i två av våra femton affärsenheter och sex månader på Volatis huvudkontor. Parallellt med projektarbetet i affärsenheterna genomgår du utbildningar i strategi och ledarskap. En av de två affärsenheterna kommer att bli ditt "hemmabolag", vars VD blir din mentor och där du kommer att fortsätta arbeta i en ledande befattning när programmet är slut. Du får också en personlig coach i form av Volatis VD Mårten Andersson.

Översta raden från vänster:  Veronica Kajrup-Miljöcenter, Carl-Axel Svensson-Kellfri, Roger Andersson-Thomée Nedre raden från vänster:  Rikard Ahlin-Ettikettoprintcom, Maria Edsman–Akademibokhandeln, Anna Stenberg-me&i

Översta raden från vänster: Veronica Kajrup-Miljöcenter, Carl-Axel Svensson-Kellfri, Roger Andersson-Thomée Nedre raden från vänster: Rikard Ahlin-Ettikettoprintcom, Maria Edsman–Akademibokhandeln, Anna Stenberg-me&i

Framtidens ledare - gör skillnad för sig själv och andra

På Volati har vi alltid trott på enskilda högpresterande individers förmåga att åstadkomma förändring. Vi satsar därför omfattande resurser och tid för att få dig redo för den utmaning som väntar. Vi ser dig inte bara som viktig för "ditt" bolag och att det ska nå sin fulla potential, utan för hela Volatis framtida utveckling.

Volati Management Program kan liknas vid ett klassiskt traineeprogram men med ambitionen att de personer som påbörjar programmet, inom ett par års sikt, inte bara ska hamna i en linjeroll med ledarskap, utan även i ledningsgruppen för någon av dotterkoncernerna. Det har blivit verklighet för samtliga sex personer som hittils genomfört programmet.

Väcker detta en positiv och pirrande känsla av att kunna bidra och vara med och driva ett bolag med en omsättning på flera hundra miljoner så kan du vara vår nästa talang. Det är precis en sådan attityd vi söke

Du kommer inte att vara ensam

Vi söker årligen upp till tre personer som ska göra denna resa tillsammans. Ni kommer att knyta ett nära band till varandra utöver med era egna "hemmabolag" samt utbyta erfarenheter och lärdomar sinsemellan när ni träffas både under mer formella och informella tillfällen. Ni är inte bara enskilt viktiga för era respektive bolag, utan tillsammans en viktig kugge för hela Volatis framtida utveckling.

Några tidigare deltagare i Volati Management program

Niklas Gustavsson, Caroline Sjödahl, Pontus Ljungblad, Hanna Pettersson och Oskar Persson

Niklas Gustavsson, Caroline Sjödahl, Pontus Ljungblad, Hanna Pettersson och Oskar Persson

Har du kvalitéerna vi söker?

Vi på Volati vet att ambitiösa, affärsintresserade och klipska personer kommer från alla olika sorters bakgrunder, privat som professionellt. Med största ödmjukhet har vi samtidigt bildat oss en uppfattning vad vi tror kan vara rätt förutsättningar för att lyckas väl hos oss.

Vi tror därför att du som söker:

  • Är examinerad ekonom eller ingenjör med goda studieresultat.
  • Har 1-4 års relevant arbetslivserfarenhet (före, under eller efter dina studier).
  • Identifierar dig starkt med egenskaper som driven, mogen, självgående, intresserad av affärer, hög arbetskapacitet, analytisk, självsäker, jordnära och social.

Ansökan

Ansökan för nästa kull deltagare bedöms starta under våren 2020.

Har du det vi söker?

Vi söker ständigt nya förvärv, dels tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter och dels förvärv som kan utgöra nya affärsenheter i Volati.

Våra affärsområden

Volati är en industrigrupp organiserade i de fyra affärsområdena Handel, Konsument, Industri och Akademibokhandeln.

Telefonkonferens

Volati inbjuder till en presentation av bokslutskommuniké vid en webbsänd telefonkonferens.

För investerare

Vi förser investerare, analytiker och andra intresserade med tydligt och aktuell finansiell information.