Besikta Bilprovning

Besikta är en av de större bilprovningsaktörerna i Sverige och driver idag 66 besiktningsanläggningar på 63 orter i södra Sverige upp till Mälardalen.

Företagets ca 500 anställda besiktar de flesta typer av fordon, allt ifrån personbil, motorcykel och husvagn till tunga lastbilar, bussar och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen, både för lätta och tunga fordon.

Företagets ambition är att sätta en ny, säkrare standard för bilprovning i Sverige. Därför erbjuds utökade kontroller av ABS bromsar och krockkuddar, till den ordinarie kontrollbesiktningen av personbilar, utan extra kostnad. Dessutom erbjuds tilläggsbesiktningar med utökade kontroller av elektronik, däck och vätskor för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid.

Besikta står bakom den oberoende söktjänsten bokabesiktning.se där alla besiktningsstationer i hela Sverige listas.

Korta fakta

  • Volati tog över operativa ansvaret år 2013 och förvärvade aktierna i mars 2015
  • Nettoomsättning 2014 var 500 Mkr.
  • Rörelseresultatet före överavskrivningar (EBITA) 2014 var 81,7 Mkr.
  • Antalet anställda 2014 var 452.

Till Besiktas webbplats

Har du det vi söker?

Vi är ständigt på spaning efter nya förvärv. Vårt fokus ligger på bolag som omsätter 100-500 MSEK, med god lönsamhet och stabila finanser.

Kontakta oss gärna

Finansiell information

Läs mer om Volatikoncerncens nuvarande och förväntade utveckling. Ta gärna kontakt med oss om du inte hittar det du söker.

Se våra investerarsidor

Vi stödjer

För oss är det självklart att bidra till en värld som vi själva vill leva i och se våra barn växa upp i. Därför engagerar vi oss socialt.

Vårt sociala engagemang

Pressmeddelanden.

Läs fler pressmeddelanden
Läs fler koncernnyheter
Lediga tjänster inom koncernen

Besikta Corroventa
EttikettoPrintCom
Kellfri
Lomond Industrier
me&i
NaturaMed Pharma
Tornum